17 Mart 2026 tarihli Resmi Gazete yönetmeliğine göre, mazeret tayini (eş durumu) hakları akademi sürecinde nasıl uygulanacak?
Selamlar Hocalarım,
Bir süredir kafamı kurcalayan, açıkçası biraz da stres yapan bir konu var: malum 17 Mart 2026 tarihli Resmi Gazete yönetmeliği ve mazeret tayini (eş durumu) haklarımız… Özellikle Milli Eğitim Akademisi süreci içinde olan bizler için bu durum nasıl uygulanacak, bilen var mı?
Benim eşim başka şehirde çalışıyor, bu akademi olayı tayin sürecimizi nasıl etkiler diye kara kara düşünüyorum. Yani dersler, sınavlar derken bir de eş durumu tayini işi bayağı bir karmaşıklaşıyor gibi. Bence çok kritik bir konu bu. : EBA'dan falan da pek bir net bilgiye ulaşamadım. Ya da ben mi gözden kaçırdım bilmiyorum.
Daha önce benzer bir durum yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan zümrelerim var mı? Ne yapmalı, nereye danışmalı? Açıkçası biraz tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler 🙏
Hocam ben de aynı dertten muzdaribim. Geçen yıl bir arkadaşım bu yüzden bayağı sıkıntı yaşamıştı, dilekçe üstüne dilekçe verdi ama sonuç pek iyi olmadı. Dikkat etmek lazım.
Bence bir sendika temsilcisiyle görüşün. Onlar daha net bilgi verirler. Yönetmelik yeni olunca herkes bi boşlukta şu an. Kolay gelsin.
- 33 Forum
- 1,192 Konular
- 2,021 Gönderiler
- 5 Çevrimiçi
- 3,584 Üyeler