Milli Eğitim Akademisi

Bildirimler
Tümünü temizle

17 Mart 2026 yönetmeliğindeki "Mazeret Tayini" maddesi akademi mezunlarını nasıl etkileyecek?

3 Gönderiler
3 Üyeler
0 Reactions
2 Görüntüleme
(@fatma-kuzey-bulut)
New Member
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı  

Hocalarım merhaba. Hepinizin malumu, 17 Mart 2026'da yürürlüğe girecek yeni bir yönetmelik var. Benim kafamı kurcalayan asıl mesele, bu yönetmelikteki "Mazeret Tayini" maddesi. Özellikle akademi mezunları bu durumdan nasıl etkilenecek acaba? Açıkçası, bu konuda çok net bir bilgiye ulaşamadım. Bazı zümrelerle konuştuk, herkesin aklında soru işaretleri var. Bence bu madde, gelecek atamalarda ve bizim mazeret tayin süreçlerimizde bayağı değişiklik yaratabilir. Sizin yorumlarınız nelerdir? Daha önce benzer bir durum yaşayan veya bilgisi olan kıymetli zümrelerim varsa paylaşırsanız sevinirim, neye dikkat etmemiz gerekiyor?

Bu konu 9 saat önce tarafından Moderatör tarihinde düzenlendi

Alıntı
(@muhammer)
New Member

Valla hocam ben de merak ediyorum. özellikle yeni mezunlar için çok kritik bu durum. Duyumlar pek iyi degil gibi sanki, inşallah bir kolaylık getirirler.

CevapAlıntı
(@can-nakip)
New Member

Katiliyorum hocam, es durumu tayinleri falan nasil olur acaba? bence eski sistemde kalanlar daha sansliydi. umarim magduriyet olmaz kimse icin.

CevapAlıntı
Paylaş:
Destek