32.351 TL ödeme alırken Yetim Aylığı veya Engelli Maaşı kesilir mi?
Günaydın zümrem, bir konu hakkında fikrinizi merak ettim. Hani şu MEB'den beklediğimiz bir ödeme vardı ya, aşağı yukarı 32.351 TL gibi bir meblağdan bahsediliyor. Benim de bir yakınım var, malumunuz yetim aylığı alıyor. Acaba bu tarz bir toplu para girişi, o aldığı aylığın kesilmesine sebep olur mu? Açıkçası bu konulara pek hakim değilim, daha önce de böyle bir durum yaşamadık. Aranızda bu tarz tecrübesi olan veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Bence önemli bir konu, mağduriyet yaşanmasın. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Hocam merhaba, bildiğim kadarıyla bu tür sosyal yardımlar kişinin toplam gelirine göre ayarlanıyor. O yuzden bu meblağ aylığın kesilmesine sebep olabilir, bence bir sgk uzmanına danışmakta fayda var.
Benim bir öğrencimin ailesi benzer bir durumda kalmıştı. Gelir seviyesi belli bir sınırı aşınca evet, kesilio maalesef. Detaylı araştırmak lazım.
Valla hocam kafalar karışık bu konularda. Sanki o kadar buyuk bir meblağ direkt kesilme sebebi olur gibi geliyor bana. Çok dikkatli olmak lazım.
Kesin bilgi için direkt o aylığı veren kurumu arayın derim. En saglıklısı o. Herkesin durumu farklı olabilir sonuçta.
- 33 Forum
- 1,232 Konular
- 2,149 Gönderiler
- 4 Çevrimiçi
- 3,584 Üyeler